
D15 Port Alberni Vancouver

Deze route is gemaakt door:
RouteXpert Hans van de Ven (Mr.MRA)
Laatst gewijzigd: 20-10-2019
De wegen zijn goed en de uitzichten onderweg zijn mooi, in deze route weer een oversteek met een ferry waar je mogelijk nog een orca of zeehond kunt vastleggen op de foto.
Startpunt: Best Western Plus Barclay Hotel
Eindpunt: Best Western Plus Abercorn Inn
De route is gelijk gemaakt voor TomTom, Garmin en MyRoute-app Navigation gebruikers.
!Dank aan Richard & Lisa voor de informatie!
Animation
Beoordeling
Duur
3h 58m
Transportmodus
Auto of motor
Afstand
178.58 km
Landen


Vancouver
De weg loopt vanaf de baai waar veerboten aanmeren langs verschillende bistro’s, pubs en parken. Op de route ligt de Swy-a-Lana-Lagoon, een van de weinige door de mens gecreëerde getijdenpoelen in Canada. Over de lagune loopt een voetgangersbrug naar Maffeo Sutton Park. Hier worden in de zomer vaak festivals gehouden en je vindt er lokale kunstenaars die hun werk te koop aanbieden.
In de directe omgeving van Vancouver zijn besneeuwde bergen, regenwouden en ruige kuststroken te vinden. Beroemde trekpleisters zijn Stanley Park met zijn totempalen, de Lookout Tower, Granville Island en de Capilano Suspension Bridge, een lange hangbrug over een ravijn. De stad bestaat uit meerdere districten met een eigen karakter. Een voorbeeld is Chinatown, een van de grootste Chinese wijken van Noord-Amerika, ook wel ‘Hongcouver’ genoemd.
Chinatown:
Een van de grootste Chinatowns van Noord-Amerika is geen primaire woonbuurt meer, maar een winkelbuurt met talloze bezienswaardigheden. Hoogtepunten zijn de Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Gardens, het Chinese Cultural Museum, Vancouver Chinatown Millennium Gate (een grote toegangspoort) en Sam Kee Building (met 1,80 meter in breedte het smalste huis van de stad). Chinatown ontstond toen er zich begin twintigste eeuw vele Chinese immigranten vestigden, die werkzaam waren in de mijnbouw of de spoorwegindustrie.
Gastown:
Gastown is een historische wijk, ten noordoosten van downtown. In dit stadsdeel zijn veel overblijfselen uit de hoogtijdagen van de Canadian Pacific Railway te vinden, aangezien het eindpunt in deze wijk gelegen was. Het is een aanrader voor degene die de sfeer uit de pionierstijd wil proeven. De beroemdste bezienswaardigheid is de Gastown Steam Clock, een klok die op stoom loopt en elk kwartier een melodietje produceert. Ook Maple Tree Square is bekend. Hier is een monument opgericht voor Gassy Jack, de pionier die met een vat whisky als meest kostbare bezit een saloon begon. In Water Street vind je veel gelegenheden waar livemuziek ten gehore gebracht wordt.
Granville Island:
Dit schiereiland ligt op een bijzondere locatie, namelijk midden in de stad. Er zijn restaurantjes aan het water, theaters, galeries, boetiekjes, cafés en een grote markt met vers voedsel (Granville Public Market). Het Granville Island Museum bestaat uit drie kleinere musea; het Model Trains Museum (modelspoorlijnen), het Model Ship Museum (schaalmodellen van boten) en het Sportfishing Museum (visserij).
Granville Street:
Het Granville Entertainment District bestaat uit zeven blokken langs Granville Street. Hier vind je drukke clubs, verscheidene bars en cafés die een breed scala aan muziek bieden: van de meer bekende jazzoptredens tot lokale bandjes. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is The Commodore Ballroom, een sfeervolle art deco muziekhal waar in de afgelopen 75 jaar beroemde namen hebben gestaan, onder wie Tina Turner, The Police en Snoop Dogg.
Stanley Park:
Het grootste deel van de acht miljoen jaarlijkse bezoekers maakt gebruik van de ongeveer tien kilometer lange weg om het park. In het park staan meer dan een half miljoen bomen die honderden jaren oud zijn (hemlock- en douglassparren) en waarvan sommige een hoogte van 76 meter bereikt hebben. Het park telt ongeveer tweehonderd kilometer aan paden en wegen en vormt daarmee een belangrijke recreatieplaats voor de inwoners van Vancouver. Beroemd zijn de negen totempalen bij Brockton Point.
Vancouver Lookout:
Een glazen lift brengt je in veertig seconden naar een observatieplatform op circa 160 meter hoogte. Je hebt goede uitzichten op de historische wijk Gastown en het bedrijvige Coal Harbour. Ook Stanley Park, de Grote Oceaan, de North Shore Mountains en de Olympic Peninsula Mountains zijn te zien. Je kunt deelnemen aan rondleidingen met een gids en alles te weten komen over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Vancouver. Capilano Suspension Bridge: In North Vancouver, voorbij Stanley Park en de Lions Gate Bridge, ligt Capilano Park, met de Capilano Suspension Bridge als hoogtepunt. Deze hangbrug werd in 1889
gebouwd, is tachtig meter hoog en overbrugt 135 meter over het diepe ravijn waardoor de Capilano-rivier stroomt.
Grouse Mountain:
Op een paar minuten rijden van de Capilano-brug ligt Grouse Mountain. De kabelbaan Skyline brengt je naar de top van de berg, ook wel The Peak of Vancouver genoemd. Hier heb je een prachtig uitzicht op de stad en de delta van de Fraser-rivier. Op de bergtop beginnen mooie wandelroutes, waarvan de Blue Grouse Interpretive Trail (naar het Blue Grouse-meer) de meest makkelijke is. Bij het meer staat het Híwus Feasthouse van de Salish-indianen. 's Avonds worden er
dansen opgevoerd en je kunt er terecht voor de indiaanse keuken. Verder kun je het Wildlife Refuge bezoeken. Hier leven grizzlyberen, roofvogels en wolven.
Fort Langley National Historic Site: Het in 1827 gebouwde fort (ten oosten van het huidige centrum) was de eerste Europese nederzetting in de buurt van het huidige Vancouver en was een van de belangrijkste forten van de Hudson’s Bay Company. Vanuit hier werd de handel met de First Nations gecontroleerd. Er wordt wel eens gezegd dat de geschiedenis van British Columbia met de bouw van dit fort begon. Vanuit deze handelspost werd handelswaar (voornamelijk pelzen, cranberry’s en zalm uit de Fraser River) naar onder andere Europa en Californië verscheept. Tegenwoordig zijn er enkele oude gebouwen te bezichtigen.
De 'bewoners' zien er hetzelfde uit als de vroegere handelaars en werken in dezelfde kleding en met dezelfde materialen. De gebouwen zijn ingericht met meubilair en gebruiksvoorwerpen uit de negentiende eeuw.
In deze 4 sterren route rijd je over mooie goede wegen, door een schitterende omgeving, lange stop op de Harbourfront Walkway moet je zeker doen.
Geschiedenis:
De geschiedenis van Vancouver begon duizenden jaren geleden met de stichting van de eerste nederzettingen van de inheemse bevolking. Pas tegen het eind van de zestiende eeuw verschenen de eerste Europeanen op het toneel. Het waren Spaanse ontdekkingsreizigers die de Canadese westkust verkenden. In 1792 arriveerde de Engelse kapitein George in Vancouver. Hij ontmoette de Spanjaarden (de plek heet nu Spanish Banks en English Bay) en droeg ze op te vertrekken. George Vancouver claimde het gebied in naam van de Britse kroon.
Simon Fraser, handelsreiziger van de North West Company (in die tijd de grote concurrent van de Hudson's Bay Company), was in 1808 de eerste Europeaan die vanuit het oosten via het binnenland de westkust bereikte. Op deze manier kreeg de Fraser-rivier haar naam. In 1821 ging de North West Company op in de Hudson's Bay Company en zes jaar later werd een handelspost bij de Fraser-rivier gebouwd; Fort Langley. De handelspost was de eerste niet-inheemse vestiging in de regio van Vancouver en was erg belangrijk bij de ontsluiting van de provincie British Columbia. Eerst controleerde men vanaf Fort Langley de handel met de indianen en zochten handelaren er bescherming. Vervolgens deden kolonisten op weg naar het binnenland het fort aan en later volgden de goudzoekers. Deze laatste groep zorgde ervoor dat de nederzetting bij Fort Langley in 1858 in rap tempo veranderde in een bedrijvig dorp. De goudkoorts trok tienduizenden mensen naar de westkust van Canada. John Deighton, met als bijnaam 'Gassy Jack', opende in 1867 een saloon voor bosbouwers. Zijn saloon werd zo populair dat er een gemeenschap omheen ontstond: Gastown.
Eind negentiende eeuw woedde de Great Vancouver Fire, die in een half uur tijd vrijwel de gehele stad verwoestte. Bij de wederopbouw werd er flink geïnvesteerd in uitrusting voor de brandweer en watertanks. Ook verbond de Canadian Pacific Railway de stad nog voor de eeuwwisseling met het oosten van het land. Het eindpunt van de spoorlijn was het Waterfront Station, gelegen in Gastown. Deze wijk kreeg hierdoor een flinke impuls.
In de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw groeide Vancouver zo hard dat er ruimtetekort ontstond. De eerste wolkenkrabbers schoten daarom als paddenstoelen uit de grond. Downtown Vancouver werd hierdoor een compact en toegankelijk stadshart, geschikt voor openbaar vervoer, fietsers en wandelaars. In 1983 opende het eerste overdekte stadion van Canada: het BC Place Stadium. Drie jaar later was Vancouver het toneel van de Expo 86, die toentertijd 22 miljoen bezoekers trok. Een recent groot evenement in Vancouver waren de Olympische Winterspelen in 2010.
Vancouver is nu de tweede grootste stad van Canada en de helft van de totale bevolking van British Columbia woont in de agglomeratie. Het is de poort naar de Grote Oceaan en daarom het handelscentrum van de provincie en tevens een belangrijk knooppunt voor vlieg-, trein- en busverkeer. Naast industrie en de transportsector zijn de ICT-sector, biotechnologie en filmindustrie in opkomst. Dankzij deze laatste sector heeft Vancouver de bijnaam 'Hollywood van het noorden' gekregen.

Nanaimo

Capilano Suspension Bridge
Deze route downloaden?
Je kan de route gratis, zonder MyRoute-app account downloaden. Om dit te doen, open de route en klik op 'opslaan als'. Deze route wijzigen?
Geen probleem, open eerst de route. Volg de tutorial en maak je eigen MyRoute-app account aan. Na registratie, start je trial automatisch.
Gebruik van deze gps-route is voor eigen rekening en risico. De route is met zorg samengesteld en door een MyRoute-app geaccrediteerde RouteXpert gecontroleerd voor gebruik op zowel TomTom, Garmin als MyRoute-app Navigation.
Door gewijzigde omstandigheden, wegomleidingen of seizoensafsluitingen kunnen er toch veranderingen zijn ontstaan. Daarom adviseren wij iedere route voor gebruik te controleren.
Gebruik bij voorkeur de routetrack in je navigatiesysteem. Meer uitleg over het gebruik van MyRoute-app kun je vinden op de website bij ‘Community’ of ‘Webinars’.
Door gewijzigde omstandigheden, wegomleidingen of seizoensafsluitingen kunnen er toch veranderingen zijn ontstaan. Daarom adviseren wij iedere route voor gebruik te controleren.
Gebruik bij voorkeur de routetrack in je navigatiesysteem. Meer uitleg over het gebruik van MyRoute-app kun je vinden op de website bij ‘Community’ of ‘Webinars’.

Brits-Columbia
Over deze Regio
Brits-Columbia (Engels: British Columbia, kortweg BC, Frans: Colombie-Britannique) is een provincie van Canada. Brits-Columbia trad in 1871 als zesde provincie tot Canada toe. In 2006 woonden er 4.279.462 British Columbians.
Lees meer op Wikipedia
Bekijk regio
Aantal RX reviews (Brits-Columbia)
Aantal bezoekers (Brits-Columbia)
Aantal downloads (Brits-Columbia)
Top auto en motor rondreis door Canada USA en de Rockies
Per auto of motor door Canada, USA en de Rockies, is een reis die je niet zomaar maakt, dus ook niet 15 dagen rijden en dan weer terug naar huis. Nee, boek een verblijf van meerdere dagen in Vancouver, Jasper, Banff, Seattle en Port Alberni en weer Vancouver om ook meerdere bezienswaardigheden te bezoeken in deze steden, zodat deze rondreis een onvergetelijke rondreis wordt waar je met plezier aan terug kunt denken.
Vergeet de volgende zaken zeker niet te regelen en in te pakken:
*Dit is slechts een opsomming en helemaal persoonlijk en kan afwijken per persoon.
Sluit een reisverzekering af, +31 voor nummers in GSM, Gas (deels) afsluiten, Ziektekosten dekking op bestemming?, Elektrische apparaten uitschakelen, Verlichting (tijdklok), Geldigheid paspoort controleren, Antenne uit radio/TV ivm bliksem, Verblijfadres voor achterblijvers, Afstandsbediening huisalarm, Smart Parking boeken.
Handbagage:
Vloeistoffen in verpakking van max. 100 ml, Vloeistoffen in handbagage in doorzichtige plastic zak.
Voor onderweg:
Snoep, Boek, Oordopjes, Land- en wegenkaart(en), Routebeschrijving, Kaarten in je navigatiesysteem
Geld & Waardepapieren:
Bankpas / giropas, Creditcard (Denk aan pincode), Cash, Calculator om te Internetbankieren, Medische verzekeringspas, Reis verzekeringspas.
Reisdocumenten:
Paspoort, (Internationaal) Rijbewijs, Ticket(s), Reserveringsbewijzen, Hotelvouchers, Aankomst/Vertrektijd, Check-in & check-out tijden, Geldig visum (ESTA), Reisgids.
Kleding:
Ondergoed, Broekriem, Hemden/ T-shirts, Korte broek(en), Lange broek(en), Schoenen, Sokken, Zwembroek, Handdoek, Badslippers.
Persoonlijke spullen:
Horloge, Huissleutels, Portemonnee, Zonnebril.
Toiletspullen:
Deodorant, Douche gel / Zeep, Kam/ borstel, Scheerspullen, Shampoo, Tandenborstel, Tandpasta, Maandverband
Gezondheid & Medicijnen:
Eigen medicijnen, Insecten afweermiddel, Koortslipzalf, Zalf voor insectenbeten, Zonnebrandmiddel, Norit, Paracetamol, Zuignap voor insectenbeten, Verbandtas.
Diversen:
Reistas / heuptas, Leatherman (=ruimbagage), Pen of potlood, Hoofdlamp, Aansteker, Gereedschap & Elektronica, Mobiele telefoon & oplader, Foto/video camera & oplader, Geheugenkaart(en), Wereldstekker / adapter, Ipod & oplader, Adapterkabel Ipod, Koptelefoons, iPad & oplader , Navigatie & oplader/stekker, Stekkerdoos, Fuelpack accu.
Motor (-accessoires):
Helm, Motorkleding, Motorlaarzen, Kettingslot/schijfremslot, Handschoenen, Bandana, Binnentassen (plastic boodschappentas), Isolatietas, Spanbanden, Tiewraps, Regenpak, Rainaway.
Adressen:
Adressenlijst, Telefoonnummer ambassade, Telefoonnummer om (bank)pas(sen) te blokkeren, Telefoonnummer (vliegtickets).
Vergeet de volgende zaken zeker niet te regelen en in te pakken:
*Dit is slechts een opsomming en helemaal persoonlijk en kan afwijken per persoon.
Sluit een reisverzekering af, +31 voor nummers in GSM, Gas (deels) afsluiten, Ziektekosten dekking op bestemming?, Elektrische apparaten uitschakelen, Verlichting (tijdklok), Geldigheid paspoort controleren, Antenne uit radio/TV ivm bliksem, Verblijfadres voor achterblijvers, Afstandsbediening huisalarm, Smart Parking boeken.
Handbagage:
Vloeistoffen in verpakking van max. 100 ml, Vloeistoffen in handbagage in doorzichtige plastic zak.
Voor onderweg:
Snoep, Boek, Oordopjes, Land- en wegenkaart(en), Routebeschrijving, Kaarten in je navigatiesysteem
Geld & Waardepapieren:
Bankpas / giropas, Creditcard (Denk aan pincode), Cash, Calculator om te Internetbankieren, Medische verzekeringspas, Reis verzekeringspas.
Reisdocumenten:
Paspoort, (Internationaal) Rijbewijs, Ticket(s), Reserveringsbewijzen, Hotelvouchers, Aankomst/Vertrektijd, Check-in & check-out tijden, Geldig visum (ESTA), Reisgids.
Kleding:
Ondergoed, Broekriem, Hemden/ T-shirts, Korte broek(en), Lange broek(en), Schoenen, Sokken, Zwembroek, Handdoek, Badslippers.
Persoonlijke spullen:
Horloge, Huissleutels, Portemonnee, Zonnebril.
Toiletspullen:
Deodorant, Douche gel / Zeep, Kam/ borstel, Scheerspullen, Shampoo, Tandenborstel, Tandpasta, Maandverband
Gezondheid & Medicijnen:
Eigen medicijnen, Insecten afweermiddel, Koortslipzalf, Zalf voor insectenbeten, Zonnebrandmiddel, Norit, Paracetamol, Zuignap voor insectenbeten, Verbandtas.
Diversen:
Reistas / heuptas, Leatherman (=ruimbagage), Pen of potlood, Hoofdlamp, Aansteker, Gereedschap & Elektronica, Mobiele telefoon & oplader, Foto/video camera & oplader, Geheugenkaart(en), Wereldstekker / adapter, Ipod & oplader, Adapterkabel Ipod, Koptelefoons, iPad & oplader , Navigatie & oplader/stekker, Stekkerdoos, Fuelpack accu.
Motor (-accessoires):
Helm, Motorkleding, Motorlaarzen, Kettingslot/schijfremslot, Handschoenen, Bandana, Binnentassen (plastic boodschappentas), Isolatietas, Spanbanden, Tiewraps, Regenpak, Rainaway.
Adressen:
Adressenlijst, Telefoonnummer ambassade, Telefoonnummer om (bank)pas(sen) te blokkeren, Telefoonnummer (vliegtickets).
Bekijk Route Collectie
15 Routes
4330.99 km
65h 6m
Trans Canada Highway
De Trans-Canada Highway (TCH) of Trans-Canadese Snelweg is een systeem van snelwegen die alle 10 de provincies van Canada beslaan.
Het Federale en provinciale systeem van wegen die thans de TCH vormen werden door middel van de Trans-Canada Highway Act of 1948 geautoriseerd en in 1962 opengesteld. In 1971 werd de voltooid. De totale lengte van de TCH bedraagt 7821 km.
De TCH bestaat, in tegenstelling tot het Amerikaanse Interstate Highway System, niet uit een eenduidig netwerk van autosnelwegen maar vormt een netwerk van beperkt toegankelijke snelwegen en andere hoofdroutes die meer weg hebben van de Nederlandse Provinciale wegen. De route wordt aangegeven door een groen schild met een wit esdoornblad.
De nummering van de wegen die deel uitmaken van de TCH is het domein van de provincies. Alleen de westelijke provincies hebben hun nummering gelijkgetrokken en de TCH heeft daar de aanduiding Highway 1.
De hoofdroute van de TCH start in Victoria in Brits-Columbia en loopt via Calgary en Regina naar Winnipeg. Vanuit Winnipeg loopt de route naar Kenora in Ontario waarna er verschillende takken door Ontario naar Ottawa lopen.
Verder oostwaarts loopt de route door de provincie Quebec via onder andere Montreal en Quebec naar Moncton, New Brunswick. Daarna gaat de TCH verder oostwaarts door Nova Scotia, alwaar een vertakking (via de Confederation Bridge) naar Prins Edwardeiland leidt. Een ander deel loopt tot aan de zee in de havenstad Sydney, waar een veerdienst vertrekt naar Channel-Port aux Basques op het eiland Newfoundland. Van daaruit loopt de route nog ruim 900 km verder tot in de provinciehoofdstad St. John's, in het uiterste zuidoosten van het eiland.
We rijden niet alleen de TCH, maar zullen zo veel mogelijk de landelijke wegen nemen, want alleen Highway rijden is te saai en Canada kent veel mooie wegen door haar prachtige landschap. Je rijdt door alle provincies en door zeer afwisselende en schilderachtige landschappen, van de Rockies in het Westen, de Centrale Prairies tot de oostelijke Maritimes en het noordelijke bos.
Het rij-seizoen is in het algemeen van april tot oktober met langere seizoenen aan de westkust en het zuiden van Ontario. Zorg voor goede all season kleding of neem regenkleding mee, afhankelijk van de provincie en het seizoen kan het weer zo maar omslaan en kun je verrast worden door een regen- of zelfs een sneeuw- of hagelbui, wees dus voorbereid.
In Canada gebruikt men het metrische stelsel dus snelheden worden aangegeven in Km/u. In heel Canada geldt een helmplicht (DOT goedgekeurd).
In heel Canada zul je veel wilde dieren zien. Dit verschilt van provincie tot provincie, zoals herten, buffalo’s, elanden, kariboes , wolven, poema’s, beren, berggeiten, schapen, lynx’, coyotes, vossen, wasberen, dassen, verschillende soorten knaagdieren en allerlei vogels. Ook al is het zeer verleidelijk om te stoppen voor een foto, doe het niet, het kan zeer gevaarlijk zijn.
De routes beschreven in deze review wijken soms af van de Trans Canada Highway waardoor de totale lengte op 9.300 kilometer uitkomt. De routes zijn zo gemaakt dat je door de mooie delen van Canada rijdt met werkelijk prachtige panorama's en mooie bezienswaardigheden om te bezoeken, dit verschilt van musea, parken tot historische punten. De routes zijn niet te lang gemaakt zodat er ook onderweg tijd is om te stoppen voor foto’s en bezienswaardigheden. Je kunt er ook voor kiezen om de etappes anders in te delen en te combineren of andere routes toe te voegen en zo je reis in te korten of te verlengen. De routes zijn aangeduid met een waardering in sterren, sommige routes zijn minder uitdagend of interessant maar zijn nodig om naar het volgende punt te rijden, deze hebben daarom vaak ook een lagere waardering.
In de route beschrijving vind je meer details over de routes en de interessante punten onderweg. Deze punten en ook hotels, restaurants, tankstations etc. zijn aangeduid met een POI en soms ook met een Routepunt. In de beschrijving vind je ook links naar interessante sites en naar de routes die aansluiten op die dag.
De beschreven routes zijn;
Day 01 TCH Victory to Nanaimo
Day 02 TCH Nanaimo to Hope
Day 03 TCH Hope to Kamloops
Day 04 TCH Kamloops to Revelstoke
Day 05 TCH Revelstoke to Lake Louise
Day 06 TCH Lake Louise to Calgary
Day 07 TCH Calgary to Medicine Hat
Day 08 TCH Medicine Hat to Moose Jaw
Day 09 TCH Moose Jaw to Regina
Day 10 TCH Regina to Brandon
Day 11 TCH Brandon to Winnipeg
Day 12 TCH Winnipeg to Kenora
Day 13 TCH Kenora to Ignace
Day 14 TCH Ignace to Thunder Bay
Day 15 TCH Thunder Bay to Marathon
Day 16 Thunder Bay to Wawa
Day 17 TCH Wawa to Sault Ste Marie
Day 18 TCH Sault Ste Marie to Espanola
Day 19 TCH Espanola to Mattawa
Day 20 TCH Mattawa to Ottawa
Day 21 TCH Ottawa to Montreal
Day 22 TCH Montreal to Quebec
Day 23 TCH Quebec to Riviere du Loup
Day 24 TCH Riviere du Loup to Grand Falls
Day 25 TCH Grand Falls to Fredericton
Day 26 TCH Fredericton to Moncton
Day 27 TCH Moncton to Charlottetown
Day 28 TCH Charlottetown to Truro
Day 29 TCH Truro to North Sydney
Day 30 TCH North Sydney to Corner Brook
Day 31 TCH Corner Brook to Grand Falls
Day 32 TCH Grand Falls to Clarenville
Day 33 TCH Clarenville to St John.
Veel plezier met het lezen van de reviews en het plannen van je mogelijk volgende Roadtrip.
Mocht je deze reis gereden hebben dan ben ik zeer benieuwd naar jullie feedback!
Het Federale en provinciale systeem van wegen die thans de TCH vormen werden door middel van de Trans-Canada Highway Act of 1948 geautoriseerd en in 1962 opengesteld. In 1971 werd de voltooid. De totale lengte van de TCH bedraagt 7821 km.
De TCH bestaat, in tegenstelling tot het Amerikaanse Interstate Highway System, niet uit een eenduidig netwerk van autosnelwegen maar vormt een netwerk van beperkt toegankelijke snelwegen en andere hoofdroutes die meer weg hebben van de Nederlandse Provinciale wegen. De route wordt aangegeven door een groen schild met een wit esdoornblad.
De nummering van de wegen die deel uitmaken van de TCH is het domein van de provincies. Alleen de westelijke provincies hebben hun nummering gelijkgetrokken en de TCH heeft daar de aanduiding Highway 1.
De hoofdroute van de TCH start in Victoria in Brits-Columbia en loopt via Calgary en Regina naar Winnipeg. Vanuit Winnipeg loopt de route naar Kenora in Ontario waarna er verschillende takken door Ontario naar Ottawa lopen.
Verder oostwaarts loopt de route door de provincie Quebec via onder andere Montreal en Quebec naar Moncton, New Brunswick. Daarna gaat de TCH verder oostwaarts door Nova Scotia, alwaar een vertakking (via de Confederation Bridge) naar Prins Edwardeiland leidt. Een ander deel loopt tot aan de zee in de havenstad Sydney, waar een veerdienst vertrekt naar Channel-Port aux Basques op het eiland Newfoundland. Van daaruit loopt de route nog ruim 900 km verder tot in de provinciehoofdstad St. John's, in het uiterste zuidoosten van het eiland.
We rijden niet alleen de TCH, maar zullen zo veel mogelijk de landelijke wegen nemen, want alleen Highway rijden is te saai en Canada kent veel mooie wegen door haar prachtige landschap. Je rijdt door alle provincies en door zeer afwisselende en schilderachtige landschappen, van de Rockies in het Westen, de Centrale Prairies tot de oostelijke Maritimes en het noordelijke bos.
Het rij-seizoen is in het algemeen van april tot oktober met langere seizoenen aan de westkust en het zuiden van Ontario. Zorg voor goede all season kleding of neem regenkleding mee, afhankelijk van de provincie en het seizoen kan het weer zo maar omslaan en kun je verrast worden door een regen- of zelfs een sneeuw- of hagelbui, wees dus voorbereid.
In Canada gebruikt men het metrische stelsel dus snelheden worden aangegeven in Km/u. In heel Canada geldt een helmplicht (DOT goedgekeurd).
In heel Canada zul je veel wilde dieren zien. Dit verschilt van provincie tot provincie, zoals herten, buffalo’s, elanden, kariboes , wolven, poema’s, beren, berggeiten, schapen, lynx’, coyotes, vossen, wasberen, dassen, verschillende soorten knaagdieren en allerlei vogels. Ook al is het zeer verleidelijk om te stoppen voor een foto, doe het niet, het kan zeer gevaarlijk zijn.
De routes beschreven in deze review wijken soms af van de Trans Canada Highway waardoor de totale lengte op 9.300 kilometer uitkomt. De routes zijn zo gemaakt dat je door de mooie delen van Canada rijdt met werkelijk prachtige panorama's en mooie bezienswaardigheden om te bezoeken, dit verschilt van musea, parken tot historische punten. De routes zijn niet te lang gemaakt zodat er ook onderweg tijd is om te stoppen voor foto’s en bezienswaardigheden. Je kunt er ook voor kiezen om de etappes anders in te delen en te combineren of andere routes toe te voegen en zo je reis in te korten of te verlengen. De routes zijn aangeduid met een waardering in sterren, sommige routes zijn minder uitdagend of interessant maar zijn nodig om naar het volgende punt te rijden, deze hebben daarom vaak ook een lagere waardering.
In de route beschrijving vind je meer details over de routes en de interessante punten onderweg. Deze punten en ook hotels, restaurants, tankstations etc. zijn aangeduid met een POI en soms ook met een Routepunt. In de beschrijving vind je ook links naar interessante sites en naar de routes die aansluiten op die dag.
De beschreven routes zijn;
Day 01 TCH Victory to Nanaimo
Day 02 TCH Nanaimo to Hope
Day 03 TCH Hope to Kamloops
Day 04 TCH Kamloops to Revelstoke
Day 05 TCH Revelstoke to Lake Louise
Day 06 TCH Lake Louise to Calgary
Day 07 TCH Calgary to Medicine Hat
Day 08 TCH Medicine Hat to Moose Jaw
Day 09 TCH Moose Jaw to Regina
Day 10 TCH Regina to Brandon
Day 11 TCH Brandon to Winnipeg
Day 12 TCH Winnipeg to Kenora
Day 13 TCH Kenora to Ignace
Day 14 TCH Ignace to Thunder Bay
Day 15 TCH Thunder Bay to Marathon
Day 16 Thunder Bay to Wawa
Day 17 TCH Wawa to Sault Ste Marie
Day 18 TCH Sault Ste Marie to Espanola
Day 19 TCH Espanola to Mattawa
Day 20 TCH Mattawa to Ottawa
Day 21 TCH Ottawa to Montreal
Day 22 TCH Montreal to Quebec
Day 23 TCH Quebec to Riviere du Loup
Day 24 TCH Riviere du Loup to Grand Falls
Day 25 TCH Grand Falls to Fredericton
Day 26 TCH Fredericton to Moncton
Day 27 TCH Moncton to Charlottetown
Day 28 TCH Charlottetown to Truro
Day 29 TCH Truro to North Sydney
Day 30 TCH North Sydney to Corner Brook
Day 31 TCH Corner Brook to Grand Falls
Day 32 TCH Grand Falls to Clarenville
Day 33 TCH Clarenville to St John.
Veel plezier met het lezen van de reviews en het plannen van je mogelijk volgende Roadtrip.
Mocht je deze reis gereden hebben dan ben ik zeer benieuwd naar jullie feedback!
Bekijk Route Collectie
33 Routes
9321.71 km
140h 27m